› Üzleti beszédek

› Politikai-közéleti beszédek

› Családi beszédek

Beszédírás

A SZAVAK EREJE maga a teremtő erő! Érvel és meggyőz, tanít és elgondolkodtat, magával ragad és elvarázsol... A beszéd, az élőszó hatalom, amely mindig felülmúlja az írásos szöveget. Megeleveníti azt, átértelmezheti, és új jelentést adhat neki. A hétköznapok része, mely művészetté válhat.

A STÍLUS a beszéd lelke! Kéklő óriás - nagy kiterjedésű sós víztömeg - folyók végállomása. Egyszóval tenger. Mind ugyanazt jelenti, mégis másképp. A beszéd és a szónok stílusa egyedi és személyre szabott, lehet az modern vagy klasszikus, civil vagy szakmai, objektív vagy szubjektív. Mindegyik lehet átütő és megható, de csak a megfelelő helyen és időben.

A SIKER, ami elérhető! Egy jó beszéddel csak nyerni lehet - választást, üzletet, szerelmet. Segít elérni a kitűzött célokat, átadni gondolatokat, érzelmeket generálni. A beszéd sikere a szónok sikere is, amit éppúgy kifejezhet egy tapsvihar, akárcsak a néma csend is.

RETORIKA Az emberek közötti kommunikáció egyik fontos, évezredes formája a szónoklat.
A szónoklatok a társadalmi érintkezések kiemelkedő pillanatai.
A pillanatok jelképezik a közösséget megszólító ember tudatos odafordulását.
Az odafordulás gesztusa barátokhoz, ellenségekhez.

Ezt a gesztust segítjük profi szövegek elkészítésével, igény szerint a hatásos előadásmód betanításával. Ne feledjék, a beszédet mindenki használja, azonban kevesen alkalmazzák meggyőző eredményességgel!